fbpx

Løberknæ

Hen over ydersiden af hoftekammen løber kraftigt senebånd, tractus iliotibialis. Dette senebånd fortsætter ned på ydersiden af låret og hæfter på ydersiden af underbenet lige under knæet. Under senebåndet ved knæet ligger der slimsæk og fedtvæv. Det typisk disse strukturer og senebåndet der bliver irriteret ved løberknæ.

Årsager til løberknæ

Ved gentagne ensformige bevægelser i knæleddet, ofte løb eller cykling, glider det kraftige senebånd hen over ydersiden af lårbensknoglen lige over knæet. Herved kan der opstå en irritationstilstand i senen eller i det omkringliggende væv.

Symptomer på løberknæ

Ofte vil du opleve lidt diffuse smerter på ydersiden og lidt ind mod midten af dit af dit knæ. Smerterne kommer typisk i forbindelse med kort tids løb. Smerterne er i reglen mest fremtrædende, når du løber nedad bakke eller på fladt terræn. Du vil ofte opleve at smerterne provokeres hurtigere og hurtigere på din løbetur, efterhånden som strukturerne bliver mere irriterede.

Behandling af dit løberknæ hos Hasselager Fysioterapi

Som med mange andre overbelastningsskader vil første tiltag være at reducere belastningen på det irriterede væv. Det kan være at du skal reducere distancen du løber eller cykler. Det kan også være at det er så irriteret at du helt må holde en pause fra de udløsende aktiviteter. Efterhånden som dine smerter reduceret vil du blive introduceret til et træningsprogram der ofte både indeholder styrke- og stabilitetsøvelser.

Derudover vil vi se på om der er noget i din træning vi kan ændre. Det kan også være at du skal have andre løbesko eller indlægssåler i dine sko.

Hos Hasselager Fysioterapi er vi specialister i behandling og genoptræning af sportsskader, herunder løberknæ. Du kan derfor trygt booke en tid hos os. Du vil få grundig undersøgelse, behandling og vejledning i øvelser for dit løberknæ. Klinikken er beliggende i det sydlige Århus, tæt på Viby, Stavtrup og Hørning. Bus 1 A kører lige til døren og der gratis parkering lige udenfor klinikken.