fbpx

AlterG løbebånd

AlterG-løbebånd fungerer som et almindeligt løbebånd. Forskellen er, at din underkrop bevæger sig i en slags ballon, der lukkes lufttæt rundt om hofterne ved hjælp af et par specielle bukser og en lynlås. Når luft blæses ind i ballonen, løftes du op på samme måde som i vand, hvor du får følelsen af at veje mindre. Til forskel fra bassintræning kan vægten dog her reduceres med op til 80%. Det betyder, at forhindringer for tidlig genoptræning elimineres.

Når du bevæger dig på AlterG-løbebånd støttes din motorik og naturlige balance. Derved bliver træning af gang, løb og balance nemmere og mere naturlig. Du bevæger dig kort og godt uden at bære al din egen vægt. Påvirkningen af dine led i fod, knæ, hofte og ryg lettes, så smerte ved gang og løb fjernes eller reduceres. Her kan du se, hvordan maskinen anvendes: Videodemonstration af AlterG

Hvem kan have glæde af træning på AlterG-Løbebånd

Med AlterG får du mulighed for at:

  • Gå eller løbe uden smerte, i et raskt tempo
  • Reducere stress i led og skadede områder i underkroppen
  • Genoptræne hurtigere med mindre smerte

 

AlterG kan fremme genoptræning og bevægelighed i forbindelse med:

Idrætsskader

De fleste idrætsudøvere ønsker at vende tilbage til normal fysisk funktion hurtigst muligt. AlterG er det optimale træningsredskab til at supplere din styrke, balance og mobilitetstræning ved idrætsskader. Du opretholder et normalt bevægemønster og stimulerer vævet i den funktion, det skal tilbage til. AlterG er også oplagt at træne i før en operation af fx et korsbånd, så du opretholder så stor muskelmasse og neuromuskulær styring som muligt. Derved forkorter du genoptræningen efter operation.

 

Restitutionstræning

Hvis du er meget idrætsaktiv kan du nogle gange mærke på sener og led, at de begynder at blive overbelastede. Med AlterG får du mulighed for at holde fast i din gode løbeform, samtidig med at du aflaster sener og led.

 

Artrose eller slidgigt

Træning på AlterG-løbebånd giver dig mulighed for at træne løb og gang, uden at dine led overbelastes. På den måde kan du optimere din form og samtidig stimulere dine led og muskler. Et rigtig godt supplement til styrketræning omkring ryg, hofte og knæ samt eventuelt et GLA:D-forløb.

 

Rygproblemer

Gang og løb er ofte hensigtsmæssige bevægelser i forbindelse med rygproblemer, men i nogle faser er det nødvendigt at reducere stødene ved landing. Træning i AlterG reducerer tyngdebelastningen og gør det muligt at optræne led, brusk og muskler tilbage til normal funktion.

 

Efter operation

Efter en operation i ryg, hofte, knæ eller fod kan du ved at træne i AlterG komme hurtigt i gang med at bevæge dig med et normalt bevægemønster. Vægten reduceres i AlterG i det opererede område, så det svarer præcist til det, du må belaste med ifølge din læge, eller så du går og løber smertefrit. Dermed får dine led og muskler træning i den funktion, de skal vende tilbage til – med præcis den belastning de kan holde til.

 

Vægttab

Har du behov for at tabe dig på grund af hofte-, knæ- eller fodproblemer, kan AlterG være et rigtig godt træningsredskab. AlterG bør her fungere som supplement til din kostregulering, styrketræning og evt. et GLA:D-forløb. Du kan også teste i AlterG for at opleve, hvor meget det for eksempel vil reducere dine knæsmerter ved gang, hvis du taber 5, 10 eller 15 kg.

 

Neurologiske sygdomme

Al forskning i neurologiske sygdomme peger på, at træning (især konditions-, styrke- og balancetræning) er et vigtigt redskab til at holde symptomer og følger i skak. Med AlterG kan du træne dine ben og kondition så hårdt, som du ønsker – uden at skulle være nervøs for at falde. Derudover kan du opnå en mere normal gangfunktion baseret på AlterG-teknologien.

 

Blodprop, hjerneblødning eller rygmarvsskade

Naturlig gangtræning er mulig i i AlterG. Det er den, fordi AlterG er et vægtaflastende genoptræningsredskab, der giver dig støtte til balance og reducerer kropsvægten med op til 80 procent. Når løbebåndet kører, aktiveres den gangfunktion, som vi alle er født med. Kombinationen af vægtaflastning, støtten og det rullende løbebånd gør det nemmere at få en korrekt gangfunktion, hvor hælen sættes i underlaget først, så der opstår en naturlig gangrytme.

 

Optræning af ældre

Er du oppe i årene og har været sengeliggende eller inaktiv i længere tid som følge af sygdom eller brud på hofte og lårben? Så kan du med fordel træne i AlterG for at genvinde din styrke og kondition. Du kan træne så hårdt, som du har mod på, uden at der er øget risiko for nye faldepisoder under træningen. Dermed får du nemt og sikkert trænet din gangfunktion tilbage og genvinder din fysik.

 

Vil du have en behandling?

+45 22 47 46 65
hasselagerfysioterapi@gmail.com