fbpx

Frossen skulder

Gode råd og behandling af frossen skulder hos Hasselager Fysioterapi.

Behandlingen i fase 1 og 2 er så vidt muligt at undgå alle tiltag som provokerer eller forværrer smerten. Dette kan indebære hel eller delvis sygemelding, alt afhængig af hvor mange smerter du har, og hvilket job du har. Man kan i disse faser også forsøge at  behandle med blokade og/eller smertestillende medicin.

Behandlingen i slutningen af fase 2 og i fase 3 er fysioterapi med fokus på en kombination af bevægelighedstræning og styrketræning for at opnå normal bevægelighed og styrke i den påvirkede skulder. I nogle tilfælde kan det blive aktuelt med operation men det er relativt sjældent.

Symptomer på frossen skulder.

Tilstanden har tre faser:

1. fase på 2- 6 måneder er karakteriseret ved smerter diffust til skulderen med udstråling til overarmen. Forværring af smerterne om natten og ved bevægelse. Bevægeindskrænkning af skulderen i alle retninger.

2. fase varer 6-12 måneder. Her har smerterne toppet, men bevægelsesindskrænkningen fortsætter og når armen bevæges for langt ud i bevægelserne kommer smerterne kortvarigt kraftigt tilbage.

3. fase kan vare op til 2- 3 år. Her er smerterne typisk væk og man oplever over tid gradvist at genvinde bevægeligheden af skulderen.

Årsager til frossen skulder.

En frossen skulder kan opstå efter en skade eller en operation. Den kan også opstå uden at man kender årsagen. Når du har en frossen skulder, er skulderens ledkapsel og de omkringliggende slimhinder irriterede. Efter nogen tid bliver ledkapslen stram, og der kan komme sammenvoksninger af vævet. Du har typisk kraftige smerter og meget nedsat bevægelighed i skulderleddet. Ofte vil du have smerter om natten.

Tilstandens varighed kan variere mellem et halvt til tre år og du opnår ikke altid normal bevægelighed. Det kan være nødvendigt med en operation hvis du ikke kan udføre almindelige dagligdags gøremål for at øge bevægeligheden hvis den ikke bliver bedre af sig selv.

Hvad kan du forvente når du booker en tid hos os.

  • Professionel undersøgelse og behandling af dine skuldersmerter.
  • Vejledning i relevante tiltag og øvelser der øger bevægeligheden og øger styrke og stabilitet omkring skulder og skulderblad.

Klinikken er beliggende i det sydlige Aarhus tæt på Viby, Tranbjerg og Stavtrup. Bus 1A kører lige til døren og vi har gratis parkering lige ved siden af klinikken. Vi har jævnligt aftenåben så du kan få en tid til behandling udenfor din egen arbejdstid.