fbpx

Skader i hofte og lyske

Hofteleddet består af et kugleformet lårbenshovedet og en hofteskål. Tilsammen danner de kroppens største kugleled.

Ledfladerne på lårbenshovedet og hofteskålen er dækket af brusk, der har til formål at nedsætte belastningen i leddet.

Skader i hofte og lyske

Hofteleddet består af et kugleformet lårbenshovedet og en hofteskål. Tilsammen danner de kroppens største kugleled Ledfladerne på lårbenshovedet og hofteskålen er dækket af brusk, der har til formål at nedsætte belastningen i leddet.

Omkring hofteleddet er der en ledkapsel, der er forstærket med ledbånd på alle sider. Ledkapslen sidder fast på hofteskålen gennem en tyk bruskskive også kaldet en ledlæbe. Ledlæben fæstner hele vejen rundt på kanten af hofteskålen. Den hjælper hofteleddet med at holde kugle-delen af leddet på plads inde i ledhulen og fordeler belastningen på brusken over et større område. Den fungerer desuden som en membran, der giver en tæt overgang mellem lårbenshovedet og hofteskål.

Smerter i hofte og lyske er almindelige, både i de yngre år, hvor de som regel opstået efter sport, eller senere i livet hvor årsagen til smerterne ofte er slid. Slidgigt i hoften er en almindelig tilstand, ofte hos lidt ældre mennesker. Typiske gener fra slidgigt, vil være lyskesmerter, smerter ved aktivitet og påvirket funktionsniveau.

En meget almindelig tilstand er også smerter på ydersiden af låret/hoften. Dette kan skyldes overbelastning af sener, muskler og slimsæk i området.

Lyskesmerter opstår ofte hos fodboldspillere og andre idrætsudøvere med mange retningsskift. Disse gener er primært til stede ved aktivitet. 

Klik på vores links til højre og læs mere om nogle af de tilstande vi behandler i klinikken.

Hos Hasselager fysioterapi i det sydlige Aarhus, er vi specialister i behandling og træning af alle typer hoftesmerter. Klinikken er beliggende i Hasselager tæt på Viby, Stavtrup og Tranbjerg. Book en tid i klinikken, så vi kan sat dig i gang med øvelser og behandling til dine hoftesmerter.