fbpx

Skader i skulderen

Skulderen består af knogle, ledbånd, sener og muskler, som forbinder armen med kroppen. De tre knogler, som udgør skulderleddet, er kravebenet (clavicula), skulderbladet (scapula) og overarmsknoglen (humerus). Skulderen har to led, som samarbejder for at sikre armens bevægelser. 

Vi kan hjælpe dig med behandling af skulderskader.

 

Skader i skulderen – sådan behandler vi det

Leddet mellem kraveben og skulderbladet hedder akromioklavikularleddet (AC-leddet) og medvirker til at det muligt for os at hæve armen op over hovedet.

Skulderleddet er et kugleled. Skulderleddet er et mobilt led og derfor er det i høj grad muskler og ledbånd der giver stabilitet i leddet.

Rundt langs kanten af leddet sidder en bruskkant (ledlæbe). Brusken hjælper også med at stabilisere leddet.

Rotator-cuffen er en gruppe på fire muskler, som holder overarmsknoglen på plads mod skulderbladet. Rotator-cuff-musklerne stabiliserer skulderleddet og hjælper til med rotation af armen.

To poselignende strukturer kaldet bursa, eller slimsække, befinder sig også i skulderen. Slimsækkenne nedsætter gnidningsmodstanden mellem de bevægelige dele i leddet.

Alle disse strukturer kan give smerter i skulderen og derfor er det vigtigt med en grundig undersøgelse så det kan blive afklaret hvilke strukturer der giver skuldergener.

Nedenfor finder du en video med 6 øvelser der kan være gode at lave hvis du har ondt i skulderen