fbpx

Skader i fod og ankel

Foden er skabt til belastning. Den er skabt til alle slags underlag og skabt til at stødabsorbere og tilpasse sig så du  kan gå på stranden, i skoven og på asfalt uden at du mister balancen. Du kan løbe og hoppe. Det kræver at foden tilpasser sig underlaget og på én gang er fleksibel, stabil, blød og stærk.

Skader i fod og ankel

Anklen og foden er et kompliceret samspil af mange led, muskler, sener og ledbånd. Ankelleddet stabiliseres af en ledkapsel, indvendigt af et bredt, vifteformet ledbånd og 3 udvendige ledbånd. For- og bagtil er der også forstærkninger med ledbånd. De omkringliggende sener er ofte omgivet af seneskeder og bundet til knoglerne med små bindevævsstrøg. Ledbåndene stabiliserer fodleddet, specielt ved vrid, løb med retningsskift.

Foden består af i alt 26 knogler og mange ledbånd og muskler. 

Foden er skabt til belastning. Den er skabt til alle slags underlag og skabt til at stødabsorbere og tilpasse sig så du  kan gå på stranden, i skoven og på asfalt uden at du mister balancen. Du kan løbe og hoppe. Det kræver at foden tilpasser sig underlaget og på én gang er fleksibel, stabil, blød og stærk. Alle muskler, led og ledbånd skal arbejde sammen og fungere optimalt, for hvis blot én muskel eller ét led giver smerter, risikerer du at overbelaste kroppen og få ondt i fod, knæ, hofte eller ryg.

Når du får en skade i fod eller  anklen, opstår der ofte hævelse og irritation i det skadede område. Denne tilstand kan ofte medvirke til at anklen og foden efterfølgende føles ustabil. Muskler og ledbånd fungerer måske ikke optimalt på grund af skaden.  Genoptræning af styrken i fod og ankel og stabilitetstræning omkring leddene, sørger for at  foden og anklens  stabiliserende muskler arbejder optimalt og derved fjerner og forebygger ankel- og fodsmerter. Hos Hasselager Fysioterapi vil du altid modtage en grundig undersøgelse af din fod- eller ankelskade og ud fra undersøgelsen lægger vi en plan for behandlingen og din genoptræning. 

Vi er specialister i fod- og ankelskader og Sune har i flere år arbejdet med denne type skader på Regionshospitalet i Silkeborg. Du kan derfor trygt booke en tid til undersøgelse af din fod og ankel hos os.